Over mij

Iphone jan 2014 1668  

Tamara van Well

In 2008 heb ik mijn opleiding HBO Social Work, specialisatie Jeugd, afgerond en sindsdien ben ik  ruim 10 jaar werkzaam geweest op een behandelgroep voor het jonge kind (3-7 jaar) binnen de jeugdzorg. Waarbij ik kinderen begeleidde met verschillende ontwikkelings- en gedragsproblemen. Op de behandelgroep wordt gewerkt aan het versterken van vaardigheden van het kind om naar een vorm van onderwijs te kunnen. Naast het werken op de dagbehandeling heb ik thuisbegeleiding aan ouders gegeven en ben ik sinds 2013 KIES-coach voor kinderen in echtscheidingssituaties.

In 2011 kwamen mindfulness en yoga op mijn pad. Zelf heb ik tijdens het beoefenen van mindfulness en yoga ervaren dat het de dagelijkse stress verlicht, mij flexibeler leert omgaan met moeilijke situaties en het bijdraagt aan een positiever en enthousiaster leven. Deze ervaring gun ik de kinderen van nu in deze hectische maatschappij ook.

In 2013 ben ik dan ook begonnen met de opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching tot ‘Aandacht werkt!’-trainer, methode van Eline Snel, sinds mei 2014 ben ik gecertificeerd kindtrainer in deze methode. Begin 2015 heb ik de opleiding tot holistisch kinderyoga docent positief afgerond bij Arterre.

Vanuit mijn ervaring in de jeugdzorg en het werken binnen een SBO wil ik graag vanuit mijn eigen praktijk zoveel mogelijk kinderen bereiken om de voordelen van mindfulness en yoga te laten ervaren. Het is zo bijzonder om te zien wat er gebeurt als kinderen uit het hoofd weer terug naar het lijf kunnen gaan, waardoor lichaamsbewustzijn en het algehele bewustzijn toeneemt. En ze weer meer ontspannen, blijer en gelukkiger in hun vel gaan zitten.

FullSizeRender

 Yoga en mindfulness zijn voor mij een manier van leven geworden.  Naast het geven van mindfulness en yoga aan kinderen, ben ik mij ook gaan verdiepen in het geven van yoga aan volwassenen en geef ik met veel plezier les bij YogaYou. In mei 2016 heb ik de Yin Yoga Teacher Training (200H) bij de Nieuwe Yogaschool  afgerond, in november 2016  de Advanced Study Restorative Yoga & Mindfulness (50H), in september 2017 de Advanced Study Kundalini Yoga (50H) en in januari 2018 de Hatha Vinyasa Yoga Teacher Training van Noah McKenna (200H).